Werkzaam in de oceaan

De bouwtechnische keuring van uw woning

Een bouwkundige keuring is nuttig als u een bestaande woning koopt. Door een aankoopkeuring te laten uitvoeren, weet u wat de bouwkundige staat van de woning is. Zo is de kans op verborgen gebreken minimaal.

Wat is een bouwkundige keuring?

Tijdens een bouwkundige keuring onderzoekt een bouwkundige de staat van uw woning. De bouwkundige bekijkt de woning tot in detail. De resultaten van de bouwtechnische keuring kunnen verwerkt worden in een bouwkundig rapport, maar u kunt ook zelf aanwezig zijn om aantekeningen te maken.

Is een bouwkundig rapport nodig?

Het is niet verplicht om een bouwkundig rapport op te laten maken na de bouwkundige keuring. Een bouwkundig rapport is echter wel een goed naslagwerk. Als u geen bouwkundig rapport wilt, kiest u voor een bouwkundige meeloopkeuring. Dit is een aankoopkeuring waarbij u zelf aanwezig bent om aantekeningen te maken. De bouwkundige loopt met u samen door de woning en vertelt wat hij constateert. U kunt tijdens de bouwkeuring vragen stellen. 

U kunt na afloop van een bouwkundige meeloopkeuring alsnog kiezen voor een bouwkundig rapport. De bouwkundige maakt namelijk altijd foto's en aantekeningen, mocht u later beslissen een rapport te willen.

Bouwkundig rapport aanvragen